Jilly


Jilly Wouters is een allround danseres, lesgeefster en coach. Ze zette haar eerste danspasjes op 5 jarige leeftijd bij Robine Vleugels en was er dan ook van het prille begin bij toen Dansstudio Bouger in 2011 opgestart werd. Haar passie voor dans gaat uit naar vele gevarieerde stijlen zoals acro/tricks, commercial, disco, hiphop, jazz, latin, modern, musical, ragga, showdance, techniek, zumba, … en deze blijft maar groeien.

Op 10 jarige leeftijd begon ze met het dansen van wedstrijden in de stijlen disco, modern en hiphop. Dit onder Dansstudio Bouger in zowel solo, duo, smallgroup als formatie. Toen ze 15 jaar was spreidde ze haar vleugels uit om zich verder te specialiseren in de stijl disco onder coaching van Miguel Vanneste. Dit deed ze drie jaar lang waarin ook mooie kansen om veel bij te leren van internationale wereldtop dansers en coaches haar tegemoet kwamen. Op haar 18 jaar maakte ze de beslissing om te stoppen als wedstrijddanser.
Het was dus jarenlang een groot deel van haar leven en doorheen haar wedstrijdjaren behaalde ze dan ook meervoudige Vlaamse en Belgische titels in de advanced categorie. Haar ambitie en wil voor hard werk en trainen was echter zo groot dat ze zelfs haar kansen waagde op verschillende internationale wedstrijden zoals: Barcelona Dance Awards (Spanje), Prague Dance Festival (Tsjechië), German Cup (Duitsland), Samson International Dance Contest Russia (Rusland). Hier behaalde ze zeer mooie resultaten bestaande uit verschillende finale en podiumplaatsen.

Ze vergroot haar kennis en vaardigheden door nog steeds lessen, workshops, kampen en opleidingen in alle boven vermelde stijlen en door vele nationale en internationale choreografen te volgen. Ze kreeg onder andere al training van Gill Requiere, Shauni Vandeput, Tommy Gryson, Julie Sofie Wichmann (Noorwegen), Just Berger (Duitsland), Carlton Marks-Walden (Nederland), Fabio Carcieri, Misha Gabriel (Verenigde Staten), Tom Van Puymbroeck, Franks Zegels, Jasmin Van Aken, Rebecca De Kempe, Sarah Mancini, … Momenteel is ze zeer actief in Showcase Studio Gent onder leiding van Tommy Gryson.

Haar grootste droom is om van haar hobby haar beroep te maken en dus zelf als danseres aan de slag te kunnen gaan in het werkveld. Om deze droom werkelijkheid te laten worden is ze al enkele grote stappen aan het zetten. Daarbuiten is ze studente leerkracht lager onderwijs wat nogmaals haar liefde voor kinderen benadrukt.

Jilly geeft al enkele jaren dansles en coacht wedstrijddansers. Dit doet ze voornamelijk in de stijl disco maar ze heeft ook de capaciteiten om dit in andere stijlen te doen. Ze gaf al een heel aantal workshops en begeleidde al enkele kampjes in meerde stijlen bij verschillende studios. Haar doel is om haar kennis en vaardigheden maar vooral haar passie en liefde voor dans door te kunnen geven aan vele andere dansers van diverse leeftijden.